Bermonderhoud

Regelmatig bermonderhoud langs rijkswegen, provinciale wegen en gemeentewegen zorgt voor goed zicht en een betere afvoer van water op het wegdek. Hiermee worden gevaarlijke situaties in het verkeer en mogelijke ongelukken voorkomen. Loon- & groenvoorzieningsbedrijf Klaasse is gespecialiseerd in het onderhoud van bermen en natuurterrein. Bovendien maaien wij de berm op een ecologisch verantwoorde manier.

Vragen over onze diensten?

Bermonderhoud met behoud van biodiversiteit

Tijdens het maaien van bredere bermen wordt slechts 70% van de berm gemaaid, waardoor de insecten en andere fauna hun toevlucht kunnen zoeken in de begroeiing van de overige 30% van de berm. Alle zichthoeken en meterstroken, ofwel de eerste meter van de berm, worden wel gemaaid. Dit in verband met veilige uitwijkmogelijkheden en goed zicht op de wegen. Wij voeren het bermonderhoud uit met professionele machines uit ons wagenpark in Zeeland, dat bestaat uit:

  • Dubbele klepelmaaier op trekker
  • Herder-maaiarm
  • Dubbele schijvenmaaiers op trekker
  • Bosmaaier voor bij-maaien

Berm verlagen of vullen voor verkeersveiligheid

Niet alleen maaien wij de berm, waar nodig verlagen en vullen we hem ook. Het verlagen van de berm is nodig nadat een te hoge berm is ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van weersinvloeden of te weinig onderhoud. Water op het wegdek kan dan niet meer weglopen. Ook kunnen er juist geulen in de berm ontstaan door verkeer dat naast de weg terecht komt, weersinvloeden, of slecht onderhoud van de berm. Met een vulmachine wordt de berm weer opgevuld met materialen als grond, zand, asfaltgranulaat, of grasklinkers.

Professioneel bermonderhoud in Zeeland

Als gespecialiseerd bedrijf in het onderhoud van bermen en natuurterrein heeft Loon- & groenvoorzieningsbedrijf Klaasse een ruime ervaring op het gebied van bermonderhoud voor gemeenten en andere overheidsinstanties. Wij regelen alles voor u en zorgen voor een uitstekend eindresultaat. U kunt daarnaast ook op ons rekenen voor het onderhoud van dijken. Bel ons voor meer informatie via telefoonnummer 06 5182 8510. Wij zorgen graag voor een goed onderhouden berm in uw gemeente.

Werkzaam in de volgende regio’s

Voor elke ‘groene’ klus hebben wij een oplossing

✔Werkzaam door Zuid-West Nederland
✔Onderhouden van bermen en natuurterrein
✔Alle onderhoudswerkzaamheden met eigen mensen en materieel

Vragen? Neem contact op!

info@loonbedrijf-klaasse.nl
Oudelandseweg 2, Sint Maartensdijk
06 5182 8510